MUSIK & FEST

DJ Kjelvis  - The Helt Sanna Storyn

Mitt musikintresse gav mig idén att jobba som disc-jockey på fester av alla de slag. Anledningen var att det  aldrig blev någon dans efter en härlig måltid på t. ex. ett bröllop. Olika personer skulle spela sin favoritkassett och det ledde till kaos. Senare blev det samma cirkus med CD-skivor och numera tror man att Spotify ska lösa problematiken. Icke! Hur ska man kunna välja ut passande musik till en danskväll bland 6 millioner låtar?


Jag har efter mångårigt lyssnande och funderande fått en genuin känsla för vad som ska spelas, jag kan hantera en åldersblandad publik. Jag spexar, har ”Kjelvis dansskola” och sjunger och dansar med publiken. Jag är troligen den ende Enter-DJ. (Underhållnings-DJ) Mottot är: ”Rätt låt – hela kvällen”


Jag har varit ambulerande DJ sedan 1990, skötte musiken på Twist & Shout (disco för övermogen ungdom) på Stallarna på Campus i Växjö under 10 år.  Jag är specialist på blandad publik och är ibland bröllops-DJ på det perfekta feststället som har allt, Herrgård de Luxe i Osaby utanför Växjö. 


Sedan 1985 har jag valt musik och spelat på varje fest för eleverna på min högstadieskola Teleborg Centrum.  På alla ställena har det blivit vad jag siktar på; dans, enorm glädje, allsång och håll-i-gång. 


Jag har egen musikanläggning och är även van vid på att sätta samman music quiz och leda sådana. Man kan önska ett speciellt tema så gör jag quizzet. Jag behärskar musik från 1940 till igår.